‘Pasta = dikmaker’, dit is wat er vaak over deegwaren wordt verteld. Het is dan ook zeer moeilijk om mensen te overtuigen dat het lichaam koolhydraten nodig heeft en indien je de volkoren pastasoorten kiest, deze op juiste manier klaarmaakt en je aan de toegestane portie per maaltijd houdt dat pasta zeker een gezonde keuze is!

Pasta VERDE is hiervan een goed voorbeeld;

Ingedriƫnten (4 pers):

-400g verse spinazie

-1 courgette

-70 g verse parmazaan

-400g volkoren farafalle (of andere variant)

-4 eetl. Groene pesto(bokaal)

-2 eetl. Olijfolie

-50g pijnboompitten

-peper en zout

Bereiding

– kook de pasta gaar

– verhit de olijfolie en stoof de fijngesneden courgette beetgaar

– voeg dan de spinazie toe en laat deze volledig slinken (kruid met peper en zout)

– meng de pesto en pijnboompitten onder de pasta

– voeg de groenten toe

-bestrooi de pasta met de geraspte parmezaan en laat goed intrekken in de pasta

 

Smakelijk!

 

 

 

Categories: Ongecategoriseerd

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *